mandag 8. april 2013

Velkommen til fjellbryllup!

En ikke så altfor varm augustdag i Nordamarkas skoger i 2009 ble begynnelsen på en romantisk kjærlighetshistorie.  Nå - fire år senere - er vi veldig takknemlige for at du har lyst til å være med til Røros og feire at Miriam & Martin skal erklæres for ektemaker!  


En stor vennegjeng og aller nærmeste familie er invitert, og vi er skråsikre på at vi foran oss har en utrolig bra helg med fjellturer, lokale delikatesser og ikke minst en skikkelig fest!!

Vi ønsker velkommen fra torsdag kveld og håper så mange som mulig har anledning til å komme opp da!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

PRAKTISKE OPPLYSNINGER

OM SKISTUGGU
Skistuggu er en gammel tømmerhytte 4 km fra Røros sentrum, ca 10 min kjøretur. Hytta ligger i i bjørkeskogen i tregrensa opp mot vidda. Det er åpen grusvei opp til hytta. Hytta er enkel, med innlagt vann og strøm og utedo. For gjester som som skal sove på eller ved Skistuggu kan det være greit å kjenne til at det ikke er dusj. Det er imidlertid mulig å benytte fasiliteter på Røros rehabiliteringssenter (et slags spa-anlegg) fem minutters kjøretur unna.  


TOASTMASTER
Vår fantastiske forfatter- og forlagsredaktørvenninne Ingrid er toastmaster. Har du noe du ønsker å meddele under bryllupsmiddagen er Ingrid dama du skal kontakte. Hun vil svare deg på ingridsjac@gmail.com.


ANTREKK & BEKLEDNING 

Fredag: For fjellturen bør du ha på vanntette fjellsko, vind-/vanntett bukse og jakke. For grillingen (NB. ingen transport tilbake til Røros mellom tur og grilling) ta med ekstra skift (gjerne ullundertøy), dunjakke/tykk genser, hansker og lue.

Lørdag: finstas, gjerne bunad. Både lange og korte kjoler er "lov". Husk at Røros kan være kald i september, og med mindre det pøser ned skal bryllupssermonien finnes sted inne på fjellet 500m fra Skistuggu. Ta med fjellskoa til denne gåturen!


VEIBESKRIVELSER (til Røros og aktuelle steder i omegn)

Kollektivtransport
Røros ligger ca. 4,5 timer fra Oslo, med enten bil, buss, eller tog. Det går fly mellom Oslo og Røros (Widerøe). NSB har miniprisbilletter for dem som bestiller tidlig.

Fra Bergen er det raskest å fly til Trondheim og ta tog eller buss derfra til Røros (ca 2 timer).
 
Kjøre til Røros
Til Røros fra Oslo kjører man på E6 mot Elverum. Herfra er det to alternative ruter. Fra Elverum må man velge om man kjører Østerdalen om Tynset eller om man kjører Engerdalen om Trysil. Østerdalen er 10 km kortere, mens Engerdalen har mindre trafikk. 

  

Til Skistuggu. Kommer man til Røros sørfra tar man til høyre mot Synnervika rett før man kjører inn til Røros. Etter 500 meter er det skilt til høyre til Skistuggu. Se kart under.   

















Til Rødalen (hytta til Høsøien-fam): Fra Røros kjører du sørover mot Oslo. Før Os tar du til venstre inn på RV 28. Følg denne veien i ca. 7,5 km til du får en grønn container på venstre hånd. Ta til venstre inn på en grusvei. Følg denne grusveien til du kommer til et X-kryss, ta til høyre og du får hytta på venstre side etter ca. 1,5 km. 
 


Til Femunden (båt): Følg vei mot Synnervika (samme vei som til Skistuggu). Det tar ca. 45 min å kjøre 35 km ut til fergeleiet.